de linksachtige ondernemer in de derde wereld

de bootvluchteling is denk ik, toch net iets intelligenter. Ze zijn bijna grappig die linksachtige ondernemers die denken dat het slim is om een onderneming te beginnen in een derde-wereldland, waar de mensen niet zo snugger zijn maar wel arm en dus dankbaar. Daarom, denken ze, dat die werknemers in zo’n land echt elke investering in hun land waarderen, want het geeft hen kans op werk. Wellicht niet altijd betaald volgens de plaatselijke cao’s, maar meestal niet veel minder dan zeventig procent van het locale minimumloon.

Met deze lichte onderbetaling rekent de west-europese linksachtige ondernemer zich rijk in het derde wereldland, niet wetende, of wel wetende dat hij zich voor het karretje van airbnb en booking.com laat spannen.

Daar komt nog bij dat hij door zijn filantropische instelling , zijn eigen salaris niet opneemt in de boekhouding, onder het mom van ik doe het met plezier, want ik heb mijn pensioen als basis. En ze geloven er zelf in, het woord naieviteit volstaat niet, maar ik heb er nog geen beter woord voor. Misschien is zo´n tiep een vluchteling met een pensioen en toch de weg kwijt. Niet een economisch vluchteling maar een links-liberaal humanistisch vluchteling die hier zonder gewetenswroeging in een SUV mag rondrijden.

Er zijn er die bouwen op een gepacht stuk grond, gepacht van de locale overheid met de huidige politieke kleur. Zonder zekerheid dat de aankomende locale regering dit ook accepteert, en die wellicht per ongeluk zegt: uw gebouw staat veel te dicht op de eb en vloedlijn, wij kunnen natuurlijk geen gevaarlijke situaties legitimeren.

Okee, je moet risicoos nemen in je leven, en dat vindt de bootvluchteling ook.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s