vervroegde verkiezingen

zitten er aan te komen, verkiezingen waaraan Ortega niet eens mee wil  doen, want geen enkele partij stelt hem kandidaat. Als er een kandidaat is die duidelijk heeft bewezen dat hij geen land kan besturen, dan is het Ortega.

Zelfs zijn evenknie Somoza was sterker. Het kostte het FSLN 16 jaar , van 1963 tot 1979 om de dictator Somoza kwijt te raken. Ortega had slechts drie dagen nodig om zijn imperium te grabbel te gooien, 18 april, 19 april en 20 april 2018. In deze drie dagen wist hij een grote eenheid te scheppen bij zijn oppositie. Zijn paramilitaire troepen schieten om te doden, om angst te zaaien opdat het volk zich koest houdt, zijn enige visie op het besturen van een land. En dat vond zijn oppositie niet meer leuk.

Het volk heeft plotsklaps een andere keus gemaakt, de mensen zijn niet meer bang, en zijn ook niet meer bang te maken. Zelfs de katholieke pastoors zijn sneuvelbereid, hand in hand, zes pastoors breed lopen ze voor het volk van Juigalpa uit, voor hen de nationale politie en de ME die achteruitlopend zich terugtrekken, wel schietend over de hoofden van de zes pastoors, maar zich terugtrekkend.

Het lijkt op het scenario in Roemenieje, met het jammerlijke einde voor de familie Ceausescu. Ik hoop dat het Nicaraguaanse leger intelligent genoeg is om het Roemeense scenario niet te kopiejeren, het zou Nicaragua in de hele wereld voor minstens een eeuw veroordelen tot de titel bananenrepubliek. Wat het wel is, met pijn in mijn hart moet ik dat toegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s