Bianca

Eveling’s tante Lucia had me gedetecteerd: ´het was sprekend Don Jan die hier net voorbij fietste´.Ik was de oprit naar de huizen van de familie van Eveling en Junior straal voorbij gefietst. Eveling werd er op uitgestuurd, of ze nam zelf het initiatief, om deze fout te herstellen. Inmiddels kwam ik op een driesprong die ik herkende van zeven jaar geleden, en maakte rechtsomkeerd, wetende dat ik te ver was afgedaald op de prachtige zandweg richting de Pacific. Van verre zag ik Eveling met Bianca, op de stang van haar fiets, me tegemoet fietsen. Een heel hartelijk welkom volgde, ook al had ik ze gisteren nog gezien.

Bianca is zes jaar oud en een prachtige overleefster, nichtje van Eveling en dochter van Martha, een zus van Eveling´s vader. Bianca zegt niet meer dan het hoogst noodzakelijke, trekt behoorlijk haar eigen plan, en als ze netjes antwoordt op jouw vraag is ze zeer ´to the point´.

Gisteren was ik met de familie volgens de jaarlijkse traditie naar de Pacific en daarna naar een rivier. Dit keer was ook grootvader Don Victor mee en ook Bianca weer. Bianca had grote sprongen gemaakt met haar zwemkunst. Ik complimenteerde haar daarmee, en dat accepteerde ze enigszins verlegen. Die verlegenheid is eerder iets van een gereserveerdheid, ze kijkt met een zeker wantrouwen naar de buitenwereld. Haar moeder Martha heb ik al tijden niet meer gezien, de vader van Bianca is al veel langer uit mijn beeld.

Bianca kan het goed vinden met haar tante Eveling, daarmee toont ze haar intelligentie want op Eveling kan je tamelijk goed vertrouwen. Maar ook met een zeker risico want Eveling heeft alle capaciteiten om in een keer een grote sprong te maken om haar levensomstandigheden te verbeteren.

(lees ook: over leven bij harde wind en lage snelheden).

En Eveling vindt dat het al te lang duurt, ze is ruim veertien en wacht met een groot ongeduld op haar ontsnapping over een paar jaar. Tot het zover is, is ze een grote steun en toeverlaat voor haar nichtje Bianca, ook al weet die ook nu al dat Eveling, mijn mariposa, ooit zal wegvliegen.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s