oeps en nog eens oeps

tegen zonsondergang speelden de katjes Kitty Dos, Kahlo en Katja buitenshuis onder het toezicht van hun Moeder Minina. Ik waardeer  dit omdat ze van Minina kunnen leren dat er buiten zoveel meer kattebak is dan binnen. Binnen hebben ze een kattebak met zaagsel, dat werkt redelijk maar nog niet honderd procent. Daarom heb ik voor de katten ook de mogelijkheid dat ze vierentwintig uur per dag naar buiten kunnen. Maar buiten is het ook gevaarlijk. Hun zusje Kitty verongelukte vorig jaar omdat ze het gevaar buiten onderschatte.

 

Om negen uur gisteravond hoorde ik het geluid van een gevecht, alsof de honden van mijn nachtwaker die om negen uur begint zijn werk te doen, een zorro aanvielen. Ik snelde naar buiten, verwachtte niet dat de katjes nog buiten waren, zag ze ook niet en ik ging er van uit dat ze op de gastenkamer zouden zijn, hun favourite plek maar checkte dat niet. Dat deed ik pas vanochtend omdat geen van de drie katjes op het ontbijt verscheen. Nee, ze waren niet op de gastenkamer: Oeps, die schrik sloeg om mijn hart, het zal toch niet dat ze alledrie zijn gesneuveld in de boze buitenwereld? Tien minuten lang overviel me de doffe berusting van: ja zo lijkt het toch wel.

Om de nachtverlichting te doven opende ik de garagedeur, en daar verschenen ze een voor een: Kitty Dos, Kahlo en Katja. Oeps de zon schijnt weer. Blijkbaar waren ze tijdig de garage in gevlucht toen de scherpe honden van mijn nachtwaker hen aanvielen. Vandaag de hele dag verlieten ze de garage niet meer. Ik voer ze nu in de garage, Minina vind dat ook best, de kattebak staat nu in de garage. Vanavond zal ik een mogelijke clash voorkomen, en zal vragen aan mijn nachtwaker hoe hij de relatie tussen Kahlo en zijn honden Princesa en Caracol gaat neutraliseren. Want Kahlo gaat over drie weken verhuizen naar het huis van Princesa en Caracol.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op oeps en nog eens oeps

  1. Stefania zegt:

    Ik maakte me al zorgen, maar gelukkig is het goed gekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s