de muis had een staartje

ruzie met Minina de poes. Ze mag mij om vijf uur in de ochtend wekken, dus niet om tien voor vijf. Ze had vast honger maar ik riposteerde: ga maar een muis vangen in plaats van de hulpjunk te spelen. Dat was gisteren.

Vandaag presteerde ze het mij om 4 uur 22 te wekken, ik duw haar ruw van mijn bed. Ze gaf niet op en kwam nog een keer, opnieuw werd ze grof terecht gewezen. Dat hielp. Ik stond op om 5 uur 20 en Minina kwam me haar muis showen, een fors aangeslagen muis die nog wel de bewegingen kon maken als lesmateriaal voor haar drie dochters van precies vijf weken oud: Kitty dos, Kahlo en Katja. Ze liet de muis achter voor haar dochters en volgde mij voor haar ontbijt van joghurt en kattebrokjes.

Na haar ontbijt ging ze kijken hoe haar dochters en de muis het maakten. Die laatste piepte uit levensnood. Minina regelde dat haar dochters een voor een de levenslessen volgden. Kitty dos werd verrast door een effectieve tegenreaktie van de muis en schreeuwde moord en brand. Moord was het, en wie het karwei mocht afmaken weet ik niet maar op zeker moment, piepte de muis niet meer.

De drie dochters hebben de muis met huid en haar opgepeuzeld, opnieuw een voor een, en ik vond niets meer van de muis terug, zelfs niet het staartje. Vervolgens lagen ze de hele dag voor Pampus, zonder hun gelurk aan Minina. Dat is voor herhaling vatbaar denkt Minina. Mij rest slechts het verwijderen van de bloedspatten op de tegelplinten in mijn badkamer.

Eerder schreef ik over de verwondering van Minina over mijn laserprinter. Haar dochters hebben nu hun halve leven doorgebracht naast een niet werkende laserprinter. Binnenkort ga ik de printer starten en kijken of er overlevering heeft plaatsgevonden of nog niet.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op de muis had een staartje

  1. Mini zegt:

    Mooi verhaal over kittige katjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s