twee keer sjans

als je mijn serie machismo hebt gelezen, weet je ook dat nicaraguaanse vrouwen erg trouw zijn aan hun echtgenoten. Daar hebben zij immers zelf op aangedrongen, dus ze waken er voor om in het openbaar ontrouw te zijn voor het oog van hun echtgenoot of voor het oog van de chaparonnes georganiseerd door de familie van haar echtgenoot.

De concours hipique in Diriamba is een van de meest interessante in heel Nicaragua. Ook omdat ik vanavond tegelijkertijd twee keer sjans had met nicaraguaanse vrouwen met een echtgenoot danwel vaste vriend. Dat komt zelden voor, lees: dat overkomt me zelden.

Het eerste geval was erg leuk, de vrijer van de dame die me al op het oog had was even weg. Toen kwam bij haar een zanger gitarist die iets voor haar wilde spelen. Meestal een romantisch liedje. Zij antwoordde waarschijnlijk  dat haar vrijer die een en ander zou gaan betalen even naar de plee is. Waarop de zanger gitarist antwoordde dat ze misschien toch ook een mooi romantisch nummer voor een onbekende zou willen horen. Ik keek naar hun dialoog, hoorde die dus niet, maar wist op het juiste moment te glimlachen. Volgens de terugglimlach van haar dus. Dit is allemaal interpretatie, maar niet de slechtste denk ik.

 

Tegelijkertijd had ik sjans met een dame dichtbij mijn tafeltje, maar daar waren de tekenen minder duidelijk, wel kreeg ik een gemeend tot ziens daghandje voor de volgende keer,

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s