Puigdemont en Zwarte Piet in Brugge

Puigdemont presenteerde zijn politieke programma in Brugge in Belgieje. Brugge, het dood-gerestaureerde stadje dat voorwendt dat nog steeds in kloosterkelders seks wordt bedreven met minderjarigen. Als die kloosters al open zijn, worden ze bestierd door jonge religieuze vrouwen van achter in de twintig want die geestelijke is al lang dood of kan hem niet meer omhoog krijgen.

Weinig of geen reclame-uitingen ook in de binnenstad van Brugge, ja binnen in de winkel op A4-formaat een sigarettenreklame, met op een zwart-wit foto: James Dean.

Heel veel mensen vinden dit leuk. In deze sfeer presenteert Puigdemont zijn politieke programma. Passend, want hij waant zich ook in een voorbije periode waarin een Franco nog leeft en waarbij hijzelf nog de rol van verzetsstrijder kan spelen.

Morgen in de Stadsschouwburg  in Brugge de intocht van Sinterklaas met echt Klassieke Zwarte Pieten, zo wordt online reclame gemaakt. Ligt Brugge dan toch niet vierhonderdzeventien kilometers van Dokkum vandaan?

Mensen in Brugge met een geamputeerd been hebben onderling afgesproken slechts een houten prothese te nemen, opdat de gemeentelijke uitstraling van de klassieke schoonheid bevestigd en ondersteund wordt door haar bevolking. En met zo´n vermolmde houten poot kom je wel gemakkelijk door de detectiepoort op het vliegveld, dat is bijvangst. Ik gun hen die bijvangst.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s