sneu

sinds kort hanteert de nationale Brandweer een conditie-test die geen rekening houdt met lengte, leeftijd en geslacht. Omdat iedereen geacht wordt hetzelfde werk te doen, bijvoorbeeld een slachtoffer buiten westen naar het dak van het gebouw te dragen waar een helicopter klaarstaat om het slachtoffer snel af te voeren naar het dichtbijzijnde ziekenhuis.

De brandweerlieden moeten daarom een test volbrengen, met 42 kilo op de rug honderd traptreden omhoog binnen twee minuten. Haal je deze conditietest niet, dan mag je niet meer meedoen als reddende engel.

Er kwamen driehonderd klachten op deze nieuwe conditietest, veertig daarvan van vrouwen.

Een van de vrouwen is Jorien Traas, zij vindt de nieuwe eis van de conditie test niet terecht, ze vindt het onterecht dat ze als 53-jarige hetzelfde moet presteren als een jongeman van 18. Tja, als de nieuwe test geen rekening meer houdt met lengte, leeftijd en geslacht, moet je niet zeuren en toch willen dat het geslacht weer wel meetelt.

Wat een sneu geneuzel.

Kan het idee misschien helpen dat de nieuwe regel uitgaat van het slachtoffer van de brand en dat de nieuwe regel niet uitgaat van de brandweervrouw Jorien Traas en haar conditie?

En is er misschien niet ook een rol voor Jorien Traas achter de brandweertelefoon, die minder weegt dan 42 kilo?

Haar vakbond in de persoon Marcel Dokter maakt het nog bonter, die beweert dat 42 kilo meedragen voor een vrouw van 50 kilo veel zwaarder is voor haar dan voor een jongeman van 80 kilo. Meneer Marcel Dokter, lees nog eens de interviews met Tom Dumoulin, een wielrenner,  of Newton, geen wielrenner, voordat u dit soort baarlijke nonsens opnieuw verkondigt.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s