Il Bello (vier)

hij heeft het gedaan! Heel erg knap! Zat ook nog even de berm in om de wedstrijd een beetje spannend te maken. Liet vervolgens per ongeluk de concurrenten op het vlakke wegrijden, en besloot het een slechte benendag te noemen. Alle nederlandse verslaggevers dachten daarna dat ook Nibali en Quintana die dag toevallig een slechte benendag hadden.

Ze hadden gewoon een gewone dag, net als Dumoulin, maar hij bepaalde de terminologie.

Dat is knap, dat is het slimme manneke in il Bello. Tijdrijden kan hij nog beter, want op het taktische vlak kan hij ook nog fouten maken. Hem verbaasde de vreemde taktiek van Nibali en Quintana dat ze Pozzovivo en Pinot lieten wegrijden. Dumoulin verklaarde aan de pers dat hij hoopte dat die vreemde strategie die twee hun podiumplaatsen zouden kosten. Dat is niet gebeurd, Pinot was 3 seconden langzamer dan Quintana en 31 seconden langzamer dan Nibali in de afsluitende tijdrit.

Dat hadden Nibali en Quintana dus toch beter ingeschat dan ik, beter dan ximaar en beter dan mijn broer, en we zijn in goed gezelschap, want ook beter dan Dumoulin.

Gelukkig lult Dumoulin niet alleen zoals wij, maar rijdt hij ook een vlekkeloze tijdrit. Leve il Bello!

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Il Bello (vier)

  1. Ximaar zegt:

    Pinot viel idd behoorlijk tegen. Mogelijk had die in de voorgaande dagen teveel energie verspild. Quitana bleef Pinot zelfs voor en bleef in het klassement ook Nibali voor. Dat had ik allemaal ook niet verwacht. Zelf denk ik wel dat Dumoulin het van van Emden had gewonnen als zijn achterstand in het klassement groter was geweest. En dat het roze tijdrijpak minder snel is dan het tijdrijpak van Dumoulin is natuurlijk vreemd. De producent van het Dumoulinpak had met hetzelfde materiaal toch ook een roze versie kunnen leveren?

  2. Ximaar zegt:

    O ja, en natuurlijk een prachtige ontknoping van zo’n grote ronde. De verslaggevers waren allemaal lovend over een tijdrit op de laatste dag. Die mensen piepen wel anders als de nummer 1 meer dan 3 minuten voorsprong heeft op de voorlaatste dag. Nu zaten er 4 renners binnen 1 minuut en volgens mij is dat voor zo’n grote ronde zeer uniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s