Il Bello

een jaar geleden een mooi verhaal van onze verslaggever dat de italiaanse Giro de charmante femme fatale is onder de wielerrondes, hooggehakt, onbereikbaar voor wie dan ook, ook al offer je je leven. Heel anders dan de platte Tour de France waarbij je je leven waagt voor een horloge-merk.

Eergisteren werd dit bevestigd door een vrouwelijke italiaanse RAI-journalist die beloofde onze Dumoulin op te wachten na de vijftiende etappe, en ze gebruikte daarbij het woord Il Bello. Heel begrijpelijk, en ook heel eerlijk en dat wil wat zeggen. Ik zag het als een solide basis voor de combinatie Tom Dumoulin en de Giro.

Gisteren werd in de Volkskrant een schrijver aangehaald die heel erg mooi kan schrijven over het wielrennen, hoewel hij niets van het wielrennen begrijpt en vragen kan stellen aan de renners die ze als belediging kunnen opvatten, zo dom.

Tom Dumoulin heeft het verhaal van de RAI-journalist wel meegekregen, liet het mentaal van zich afglijden, maar moest er wel aan terugdenken toen hij voor de wereldcamera´s uit de broek moest.

Zelden is door een nederlandse wielrenner de romantiek van het wielrennen zo afgebroken als door Il Bello vandaag. Volgens mij is God evangelisch met een grote hekel aan limburgers.

Met God deed ook Laurens ten Dam een duit in het zakje. Deze renner, pas terug uit de VS naar het groningse Bedum verhuisd, niet echt katholiek vertelde in een interview over zijn hulp aan Tom, nadat hij zich had laten terugvallen uit de kopgroep om steun te verlenen aan Tom. Hij trof Tom eningszins in paniek aan, hielp hem aan Norit voor zijn darmklachten en ze besloten te wachten tot aan het begin van de slotklim. Tom ontlaadde maar was niet zijn krachten kwijt, want hij riep dat Laurens harder moest, maar dat kon hij niet meer.

Ik zag pas even later de tv-beelden, Tom kwam Laurens pas tegen na zijn ontlading, die kon slechts tweehonderd meter voor hem rijden, haalde geen Norit voor hem en besloot niet met Tom te wachten tot aan beneden, want Laurens reed toen al lang op de slotklim waar hij zijn groep niet kon volgen.

Een totaal verzonnen verhaal van mafkees Laurens ten Dam dus, net terug uit het land van de alternatieve feiten. Laurens, als je het mooie verhaal de voorkeur geeft, vertrek uit Bedum en verzin iets leuks over de RAI-journalist en Tom in de berm.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op Il Bello

  1. renzoverwer zegt:

    volgens mij weet van dam het ook niet meer exact. MAar er wordt ook geknipt in interviews. … Hij bedoelde het niet fout, en hij zat al in die groep met Dumoulin en heeft wel degelijk norit gehaald. Ook Mollema zei dat ten dam en Dum. in de groep bij hen zaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s