balbezit

het duurde even, maar nu is Danny Blind weg. De vraag is wat nu? Vraag het een deskundige, in de wereldwijde voetbaltoto van de duitse kompetitie, elfhonderd deelnemers wereldwijd,  sta ik al een paar maanden op de tweede plaats.

Nederlandse voetballers zijn niet slecht, het Johan effect heeft ook jarenlang zijn nut bewezen. We vonden het italiaanse voetbal verschrikkelijk, verdedigen en dan snel uitbreken om een doelpunt te maken, dat vervolgens uit den treure werd verdedigd, dat is nog steeds lelijk voetbal. Maar niet heel veel lelijker dan het op balbezit spelen.

Wedstrijden van nederlandse clubs , van het nationale elftal ook, geven vaak een overheersend balbezit aan, vaak zestig tegen veertig procent. De vraag is of het leuk is om daar naar te kijken. Ik heb een tijdje gedacht dat balbezit bovendien meer energie kost dan geen balbezit, dat is niet waar. De ploeg zonder het meeste balbezit loopt evenveel kilometers dan de ploeg met het meeste balbezit. Kampioen balbezitspeler is Wim Jonk die de bal nog maar eens een keertje breed legt. Goed dat ie weg is bij Ajax.

Ook mooi dat Blind weg is bij het nederlandse elftal. Nu is het zaak geen fout te maken, niet weer een Johan-adept aan de knoppen, liever een frisse buitenlander die niet gepokt en gemazeld is door balbezit. Lange ballen op hoop van zegen, doelpoging vanaf je eigen helft, splitsende uitbraak na een afgeslagen aanval, alles is beter dan balbezit, de eerst komende jaren. En Johan, no hard feelings, je was koning in een andere tijd!

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op balbezit

  1. Johan zegt:

    Frank de Boer heeft al geen zin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s