over leven bij harde wind en lage snelheid

‘k Was gisteren zwemmen in het riviertje daar waar mijn buurkinderen nu wonen, op twaalf kilometer afstand van mijn huis.

Het riviertje snijdt diep in het droge landschap. Dus geen last van de harde wind en onder de hoge bomen ook geen last van de brandende zon. Wel een lastige afdaling voor mij naar het dammetje dat de vader  JL. van Eveling en Junior in het riviertje heeft gelegd, zodat je nu kunt zwemmen. ‘k Had volgens afspraak twee vriendjes meegenomen, het werd heel gezellig.

Halverwege de zwemsessie warm gegeten dat door moeder C. boven was klaargemaakt, en dat opgehaald werd van boven door Eveling en de aangetrouwde, jonge opa  van de twee speelkameraadjes.

Ik was onder de indruk van de basale omstandigheden waaronder ze leven, en de opgewekte manier waarmee ze dat doen. En ik weet ook dat Eveling aanstaande donderdag niet klaagt over de snelheid van mijn pc, omdat we de bits van deze maand al hebben opgebruikt, waardoor de snelheid ernstig terugvalt tot het begin van de nieuw maand.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s