Paul Brill, ouwe stuff

Trump heeft niet gewonnen, maar Hillary heeft verloren, ook Paul Brill in de Volkskrant kwam tot deze konklusie ter geruststelling van hem en zijn lezers: de voorhoede van Trumps elftal scoorde niet makkelijk, doch de verdediging van Clinton was geitenkaas.

Een beetje hooligan zit daar niet mee, de punten zijn binnen. De onrust bij Paul Brill is tijdelijk bedwongen, zij het met argumenten uit de tijd van president Truman, toen het flitskapitaal nog minder flitsend was.

Zijn betoog: Als een meer normale Clinton in de toekomst de verdediging meer op orde brengt, hoeven we de voorhoede van Trump niet te vrezen, want ze scoren maar mondjesmaat, tot nu toe slechts een overwinning in het Oekraine-referendum, de Brexit en Trump als president van de USA.

Is er een reden om aan te nemen dat de voorhoedespelers van Trump cs op hun lauweren gaan rusten? Is er een reden om aan te nemen dat ze hun aanval niet gaan verbeteren? Het lijkt me niet.

Het is ook niet zo dat er aanwijzingen zijn dat Trump wel zijn aanval zal verbeteren, het is vooralsnog de vraag of hij zijn beloftes aan de blanke witte man, slachtoffer van de globalisering, gaat waarmaken.

Maar op voorhand geruststellend de konklusie trekken dat Hillary slechts heeft verloren, lijkt op een bezwering in plaats van een argumentering.

En kijkt weg van de feiten dat Hillary al vanaf het begin van haar campagne van de strijd binnen de Democratische partij, Sanders en andere criticasters de mond heeft gesnoerd. Spelers, die (okee, achteraf gezien) wellicht de verdediging van de democraten op orde hadden kunnen houden. En misschien wel hadden kunnen zorgen voor een doelpunt van een opkomende rechtsback

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Paul Brill, ouwe stuff

  1. Ximaar zegt:

    Zoals je begrepen hebt, heb ik ook een afwijkende mening/inzicht over Trump/Hillary. Deels kan ik dat met neutrale cijfers onderbouwen en ik erger me dan ook aan de massamedia die te overdereven reageert omdat ze niet goed naar de feiten kijken. Punt is ook dat er erg veel meelopers zijn, zeker in de USA. Mensen die bijvoorbeeld altijd op de dezelfde partij stemmen of altijd thuisblijven. Vaak is er maar een kleine groep die schreeuwt en de aandacht van de media krijgt. Op dit moment schreeuwen vooral laag-opgeleide mensen op het platteland van de USA omdat ze zich verkeerd laten informeren. Kijken naar de zenders die hun vooroordelen bevestigen en via Facebook gebeurt dat nu ook. Voorheen (en nog immer) stemt een groot deel van deze mensen niet, ‘omdat het toch geen zin heeft’. Trump wist er een aantal over de lijn te trekken om toch te stemmen. Eerder lukte dat Obama stukken beter. Maar die van Obama zijn inmiddels teleurgesteld afgehaakt en bij Trump gaat dat ook gebeuren als hij compromissen gaat sluiten of zaken niet uitvoert daar ze onmogelijk of uitersr dom zijn.

    Ik zie het niet zozeer als een oprukkend probleem. Je moet er wel oog voor houden. Maar het echte probleem zit volgens mij bij de media die op commercie drijft. Zij brengen sensatienieuws en schilderen politici als zakkenvullers af. Zij houden zich bezig met Zwarte Piet omdat dat nu eenmaal kijkers trekt. En zij zullen geen aandacht schenken aan zaken die goed of beter gaan, omdat ze daar geen kijkers en reclame-inkomsten mee trekken. Bij de media (de oude die hun lezres ziet weglopen en de nieuwe die onbezonnen doen) schuilt nmm het echte probleem. Zij registeren niet meer wat gebeurt, maar maken het nieuws door hun keuzes voor uitwassen.

    • @Ximaar: dank voor je commentaar, ik lees net het verhaal van Willem Schinkel in de Correspondent van vandaag. Zijn verhaal: ´´de revolutie komt na Trump, (en zes andere lessen voor links)´´, zet zowel mijn verhaal als jouw verhaal op het betere been. Ik kom daar nog op terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s