Niki Lauda 2

aanstaande zondag gaat de nieuwe regel al in, Max Verstappen mag niet meer ”snijden”. Die regel bestond officieel nog niet. Hoogstens als ongeschreven regel.

Je mag van je lijn afwijken als je nog voor de achteropkomende tegenstander ligt, en zodoende de deur dicht gooien als iemand je wilt passeren. Dat deed Max dan ook, maar hij gooide de deur dicht en remde bovendien, dat is het ware ”snijden”. De tegenstander kan natuurlijk ook remmen als Max dat doet, maar daar zit dan de reaktietijd van de tegenstander, de tijd die het kost om te reageren op het remmen van Max, tussen.

Laten we zeggen dat Max dat toch maar mooi heeft bereikt, je mag nu officieel niet meer het leven van je tegenstander en je zelf in de waagschaal leggen, dat is tegen de offisjeele regels.

Reden om trots op onze Max te zijn. Net als op die grappenmakers in Hilversum in de jaren tachtig van de vorige eeuw, vermomd als technici honderd apparaten uit de tv-studioos haalden. Ze toonden daarmee aan dat de veiligheid niet honderd procent was. Sindsdien moet  in Hilversum een ieder met een pasje de deur van zijn werk openen. Leve de vooruitgang! .

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op Niki Lauda 2

  1. Het lijkt me een uitstekende regel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s