zorgvuldig?

als bij ons een man dood of net niet dood op straat ligt, komt er een arts en die stelt vast, ziekenhuis of mortuarium. Er zijn gemeenschappen die zorgvuldiger te werk gaan en laten het niet afhangen van slechts een persoon, daar hanteren ze een commissie (een zogenaamde lekencommissie) van drie personen, zeggen ze alledrie dood, dan is het duidelijk. Zeggen twee dood en eentje niet, dan krijgt de laatste de opdracht om het genadeschot te geven, ook ten behoeve van de duidelijkheid. Nog iets zorgvuldiger is een lekencommissie van vijf personen, pas als vier zeggen dood, en eentje niet dood, krijgt de laatste weer de opdracht voor het genadeschot. Maar bij een uitslag van drie dood tegen twee niet dood, wordt het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd en hopelijk weer opgelapt..

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op zorgvuldig?

  1. Gezellig! Hoe vaak liggen er bij jou personen (bijna) dood op straat? Zijn die andere gemeenschappen ver weg? Heb je een wapen en zou je desgevraagd een genadeschot geven?

    • @Victor:het is zeer ongezellige metafoor van een gemeenschap waarin een zondebok wordt aangewezen. Het verlangen om ook het aanzien te hebben van de pestleider kan tot meelopen leiden, zonder zelf na te denken over het gedrag van de pestleider of de heersende meerderheid in de groep. Pesten komt wel vaak voor, die gemeenschappen zijn dus niet zover weg. Ik heb geen wapen, wel neem ik op mijn wandeltocht een brievenopener mee, ter verdediging tegen pitbulls die hier niet altijd zijn aangelijnd, ik heb al eens een aanvaring gehad, en daarna besloten tot de brievenopener, klaar in mijn hand, in een kartonnen hoesje. Vorige week heeft ´´mijn´´ pitbull een kind van vijf ernstig verwond, ben nu mentaal beter voorbereid voor het gebruik van de brievenopener. Eergisteren was er in de hoofdstad een demonstratie tegen pitbullhaters, die hond mag niet gedemoniseerd worden(!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s