Champagne

Formule 1 coureurs, okee. Hoog op het podium schudt de winnaar een zevenliterfles champagne leeg op zijn verliezers, een soort ritueel ten bewijze van: ik heb de grootste

Zeer verontrust stel ik vast dat dit ritueel nu wordt overgenomen door het professionele wielercircus. Heren, mag ik jullie waarschuwen dat jullie daarover niet goed hebben nagedacht?!!

Ten eerste, denk aan het verleden: hoe had dat eruit gezien, Joop Zoetemelk met zo´n fles in de weer? Denkt U dat er dan nog sponsors waren gevonden voor het circus daarna?

Ten tweede, wielrenners heten aanraakbaar te zijn, dus weg met die brandblussende champagne als je wilt dat deze sport schurend blijft als het asfalt onder een elleboog.

De Giro is la Dama van het wielrennen, waar hollanders tijdens de Tour de France komplete kroegen bouwen op de flanken van de Alpe d´Huez, kan de Giro zich profileren met een hooggehakte Dama en een stijlvolle rode wijn, rode bloedlichaampjes, een subtiele boost voor de winnaar, als ware het epo.

Twee of drie jaar geleden ging de deen Fuglsang onderuit in een afdaling van een etappe van de Vuelta. Zelf lag hij in de berm, maar zijn fiets midden op het asfalt, het achterwiel bleef doordraaien en liet zijn fiets draaien om de as van het linkerpedaal. Dat leek heel erg op mechanische aandrijving van het achterwiel.

Misschien is het wel tekenend dat zelfs Dumoulin met de champagnefles schudt als een volleerd Formule 1 rijder.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s