edele wilde

Ze hadden het kunnen weten, natuurlijk de pasgeboren baby is zwak ten opzichte van vader en moeder van respektievelijk zesentwintig en vierentwintig jaar. En zij verdient bescherming en hulp van het ouderpaar. Midas Dekkers heeft lang geleden al opgeschreven dat zo’n baby allerlei kunsten heeft om die hulp en bescherming te organiseren. Jonge ouders, onervaren zonder grootfamilie in de buurt kunnen tamelijk onzeker worden als hun dochter al haar registers opentrekt. Ook Dara heeft op haar VK-blog op hilarische wijze uiteengezet wat er kan gebeuren als de ouders vijf jaar later nog steeds geen evenwicht hebben gevonden hoe hun zwakke kroost enerzijds te beschermen en anderzijds op te voeden opdat ze geen bescherming meer nodig hebben.

Hulp en bescherming bieden aan anderen kan veel voldoening geven. Vooral als de ontvangers van je hulp daarvoor dankbaar zijn. Soms is dit niet het geval, soms is het terecht niet het geval. Bijvoorbeeld als de hulp en bescherming verstikkend is voor het kind. Dat kan mooie boeken opleveren. Ik beperk me even tot het goede scenario: het kind ontpopt zich als succesvol schrijfster, de ouders blijven met lege handen achter, wat nu?

Dubbele inzet voor de politieke partij die opkomt voor de zwakkeren in de samenleving? Dubbele inzet bij het inzamelen van geld ten behoeve van projekten in een ontwikkelingsland? Dubbele inzet voor het kerkgenootschap dat het zwaar te verduren heeft in een andere ideologische wereld? Dubbele inzet ter verdediging van de rechten van klokkeluiders?

Lijkt me allemaal legitiem, maar lees de boeken van je doelgroep en vergeet jezelf niet als doelwit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s