edele wilde (2)

de dictator is weggejaagd. Aan meer dan vijfenveertig jaar straf bewind van zijn familie is een eind gekomen, dankzij de revolutie. De nieuwe mens is geboren! Dit spreekt tot de verbeelding van de nederlandse linksist  die net van Joop den Uyl heeft gehoord dat een linkse regering niet meer kan doen dan rommelen in de marge.

De overwinning op de dictator is geen geringe prestatie, de revolutionairen hebben zichzelf zo ongeveer aan hun eigen haren uit het moeras getrokken,  anders gezegd: zonder hun geloof in de nieuwe mens was dat niet mogelijk geweest. Dit neem ik de dictator kwalijk.

De nederlandse linksist op bezoek twee jaar na het wegjagen van de dictator kreeg van een revolutionair in Corinto, havenstad, te horen dat de prostituees in deze  havenstad niet één twee drie, zeg binnen een jaar,  zijn veranderd in het tiepe Florence Nightingale dat jou je elastieken kousen aantrekt. Dit verhaal tempert het optimisme van de nederlandse linksist niet, hij vindt dat er vooral een bladzijde is omgeslagen en de nieuwe pagina is wit, en kan met een nieuwe mens worden ingevuld. En wij gaan die nieuwe mens, de edele wilde, helpen

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s