vakantie-journalistiek

in de Volkskrant van 9 januari, in elk geval op de internet-site van de Volkskrant van 9 januari wordt hard gewerkt aan de grote verwarring na de nieuwe feiten in Keulen. Zo worden er oude deskundigen geraadpleegd, bijvoorbeeld Iva Bicanic die zegt geeen verband te zien tussen etniciteit en seksueel geweld. De verslaggever stelt geen nadere vragen zoals bijvoorbeeld: en tussen religie en seksueel geweld?

Er is tenslotte een verschil tussen religie en etniciteit. Nee, Iva mag wel uitgebreid toevoegen dat het benoemen van het geweld belangrijk is, vooral voor de jonkies, zo noemt ze haar jonge klantjes. Natuurlijk: haar schoorsteen moet ook roken.

Van hetzelfde laken een pak Shereen El Feki, ook zij ziet geen relatie tussen etniciteit en seksueel geweld. Iets met het Tahrirplein komt haar wel bekend voor. Verder haar verhaal over Midden-Amerika met zijn machismo. Een verhaal dat nergens op slaat, dat wil zeggen, het heeft geen enkele relatie met Keulen 2015-16.

Mijn vraag is waarom oude deskundigen geraadpleegd worden als de politie in Keulen al toegeeft dat er sprake is van een situatie die geheel nieuw is.

Wat is er dan nieuw?

Nieuw is de massa-aanranding, wellicht kan een deskundige van de situatie in Zuid-Afrika daar zinvolle dingen over zeggen. Nieuw is vooral: massa-aanranding onder de ogen van de professionele ordehandhavers, de politie die er machteloos tegenover stond. Ook hier kan een deskundige van de situatie in Zuid-Afrika misschien zinvolle opmerkingen maken.

Nieuw is verder in Keulen en nog een aantal steden, dat hier sprake is van asielzoekers.  Is het handig hierover vragen te stellen aan oude deskundigen zoals Iva Bicanic en Shereen El Feki?  Ik ken hun antwoord al van te voren op de vraag of er verschil is tussen het seksueel geweld door Ajax- en Feyenoord-supporters.

Ik denk dat journalisten die Iva en Shereen ondervroegen zelf op oudejaarsavond ook gewoon vakantie hadden en nog niet helemaal zijn hersteld van hun kater.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s