machismo (7)

in machismo (6) vertelde ik van een toneelgroep in Matagalpa, Nicaragua, en de goede vragen die zij stelden.  Een groot probleem van de groep mensen die het machismo wereldwijd wil bestrijden is de opstelling van de westerse feministen. Die beheersen het verhaal.

In Nicaragua is een bekende schrijfster Giaconda Belli, zij doet ook haar best maar speelt leentjebuur bij haar westerse feminieme voorgangers, geheel ten onrechte omdat  die toneelgroep uit Matagalpa bestaat/bestond in haar eigen land die al veel verder is.

Of anders en misschien beter gezegd: de westerse feministen hebben weinig notie van de situatie waarin vele vrouwen in de niet westerse wereld verkeren.

Dit bleek ook heel erg duidelijk toen onlangs een als wereldbestormende  bedoelde film met boboos als  Meryl S…. hoe heet zij ook al weer,  over de situatie in India nogal sneu mislukte omdat de vrouwen in India niet over zich lieten lopen door de westers georienteerde feministen..

Ik was helaas getuige van de nogal beperkte opvatting van ons eigen nederlandse feministen die vinden dat opkomen voor de rechten van de vrouw in Nicaragua niet ten koste mag gaan van de belangen van de vrouw in Nederland, waaronder de belangen van de allochtone vrouw in Nederland.

Het is niet de reden dat vrouwen in Nicaragua het machismo niet willen afschaffen, de vrouwen in Nicaragua willen het machismo niet afschaffen om dezelfde reden dat de nederlandse vrouwen het niet willen afschaffen, ondanks het pleidooi van de vrijgestelde feministen wereldwijd.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s