machismo (5)

een alternatief jong stel komt het restaurant binnen met een zoontje van ongeveer drie jaar en lang haar. Zoonlief mag dan loslopen en hij trekt een spurt naar de uitgang. Ma voorkomt dat hij het pand verlaat door voor hem te gaan staan en drijft hem langzaam weer terug. Zoonlief ontsnapt weer en wil zich opnieuw buiten voor de auto´s werpen. Ma blijft glimlachen en tilt hem op en zet hem neer op de grond bij het tafeltje waar Pa zit.

Dan is het de beurt van Pa om de zelfmoordakties van het ettertje in de kiem te smoren; hij ontsnapt hem bijna, nog net op tijd op de stoep grijpt hij zoonlief bij z´n kladden. Pa vindt het geen leuk spelletje en spreekt er zijn vrouw op aan in de trant van dit is pure chantage, waarom kan dat kind niet normaal doen en luisteren naar wat wij hem opdragen: je blijft hier! Ma blijft glimlachen om de ondernemingslust van zoonlief, tot ergernis van Pa.

Pa houdt het projektiel nu op zijn arm en dat voelt zich in zijn vrijheid beperkt en begint te jengelen. Pa wil het publiek vrijwaren van het gejengel en draagt hem mee naar buiten, gooit het ettertje niet voor de voorbijrazende moto-taxis en gaat weer naar binnen aan tafel zitten bij Ma die snoept van het eten dat inmiddels is geserveerd.

Ettertje begint opnieuw zijn protestsong en Pa geeft hem een corrigerende tik. Ettertje probeert: ´´ ik word vermoord!!´´

Ma zit op een halve meter van de moordaanslag, vertrekt geen spier en knippert niet met haar oogleden, neemt nog een patatje

ik hoop dat Ettertje dat goed heeft gezien

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s