u verveelt

zich niet, houen zo en zowel neem dan een abonnement op de Groene Amsterdammer, weekblad sinds 1877 in de lucht en je krijgt er acht keer per jaar de Gids bij kadoo, de Gids bestaat al sinds 1837

Kom daar eens om, vraag ik aan de IS!

In de Groene Amsterdammer van 22 januari 2015 doet Willem Schinkel, hoogleraar sociale theorie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een poging om de vrijheid van meningsuiting tussen aanhalingstekens te zetten, in die zin dat die vrijheid minder absoluut is dan wel wordt aangenomen. Eea naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo op 7 januari 2015.

Het verhaal van Willem Schinkel zit tamelijk logisch in elkaar maar zijn stelling dat het woord, de tekening ook een vergelijkbare daad kan zijn gaat mank omdat de ontvanger van het provocerende woord, die provocerende tekening niet dood neervalt.

Anders dan de ontvanger van de kogel of de doodsklap.

Wordt er in de Groene Amsterdammer dan geen weerwoord gegeven? Zeer zeker Slavoj Zizek heeft een andere mening in hetzelfde nummer met zijn eigen essay.

En op beide verhalen lees ik binnenkort de reakties van de lezers zoals ik, nooit saai, de Groene Amsterdammer

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op u verveelt

  1. Dag Jan, even een reactie n.a.v. je vraag bij mijn blog TOOS&ART: neem geen contante dollars mee naar Cuba maar euro’s. Bij het wisselen van dollars moet je waarschijnlijk nog een extra boete betalen, bij euro’s niet. bankpassen en creditcards zijn op Cuba nog geen ingeburgerd verschijnsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s