het broodfonds

voor zzp_ers is het bijkans onmogelijk zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, gebruikmakend van de bestaande regels. Zij hebben daarom zelf iets bedacht:

het broodfonds.

Dit fonds heeft minimaal 20 tot maximaal 30 deelnemers en is gebaseerd op solidariteit en transparentie. Elke deelnemer geeft aan zijn partners aan hoeveel per maand ie nodig heeft als ie per ongeluk arbeidsongeschikt wordt. Dit maximaal voor de duur van twee jaar. In die twee jaar zoekt het slachtoffer een aanpassing van haar werkzaamheden om zelf weer in haar inkomsten te voorzien.

De regeling is dus niet bedoeld voor iemand die op zijn 44ste levensjaar een uitkering zoekt tot zijn 65ste levensjaar op grond van arbeidsongeschiktheid.

Als de potentiele deelnemer aangeeft 2000 euro per maand nodig te hebben, en nu ook uit zijn zakelijkse inkomsten betaalt, wordt dat door deskundigen gecheckt.

De deelnemers betalen vervolgens elke maand een zeker bedrag op een eigen broodfondsrekening.

Dit totaal op de rekeningen van de deelnemers is het broodfonds, dit fonds kan gebruikt worden voor een maandelijkse betaling aan de deelnemer die arbeidsongeschikt is. Dit bedrag per maand is per deelnemer zo klein dat geen schenkingsbelasting verschuldigd is.

Is er gedurende zekere tijd voldoende fonds op het geheel van de eigen broodfondsrekeningen van de deelnemers  hoeft er maandelijks niet bijgestort te worden. Het systeem is gebaseerd op solidariteit, dwz het delen van de kosten bij arbeidsongeschiktheid en transparentie, dat wil zeggen kennis bij de deelnemers van de situatie van de bijstandvrager van het broodfonds.

Deze kennis van de situatie van de particuliere deelnemer wordt medebeoordeeld door deskundigen die door het broodfonds worden gecontracteerd, dus de bewering van een deelnemer dat hij maandelijks 2000 euro oppeuzelt uit de opbrengst van zijn zakelijke aktiviteiten wordt door een financieel deskundige gecheckt.

Waarlijk een heruitvinding van de ONDERLINGE!

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s