10.2

is mijn naam in het bedrijf waar ik zesenvijftig uur doorbracht. Ook heette ik wel viertwaalfachtenveertig. Ik kreeg kost en inwoning gedurende een fikse onderhoudsbeurt.

Als ik me niet lekker voel, hoop ik altijd dat het een technische zaak is: er is een schroefje los en mijn huisarts draait het weer vast: klaar.

Dit keer had ik echt zoiets aan de hand, maar ik moest wel naar de specialist die kan zagen, frezen, boren en een metalen pin in mijn been vasttikken met een hamer. Dit onder verdoving van de te vervangen onderdelen en hun omgeving. Eén en ander is binnen een uur gefixt, maar mijn lichaam kan nog niet zelfstandig opereren.

Een team van ongeveer vijfendertig personen komen je bij toerbeurt helpen om je te repareren, voeden, trainen, drogeren, draineren en wassen. Een fantastisch ge-oliede organisatie, al de leden hebben zich met hun naam aan mij voorgesteld, ik zou ze graag allen bij naam noemen maar ben bang dat ik er eentje vergeet of niet meer weet.

Mijn afhankelijkheid van hen is zeer leerzaam, ik kom op vele manieren mijn schroom tegen, mijn preutsheid en ik zie hoe mijn kamergenoot 10.1 daarmee omgaat. Ik leer heel veel van de leden van het team die mij proberen binnen twee dagen op straat te zetten met minder het idee dat het een kwestie is van een schroefje aandraaien.

Mijn bewondering voor al die leden afzonderlijk, en als team, is héél erg groot.

 

Dit bericht werd geplaatst in levenskunst. Bookmark de permalink .

4 reacties op 10.2

  1. Anoniem zegt:

    Sterkte met je herstel Jan!
    Ik begrijp dat het plaatsen van de bouten en schroeven goed gelukt is.
    Groet
    Henk Helming

  2. goed begrepen Henk, en dank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s