vanwege Gabriel (6)

Gabriel is Tico en onze Nica ploegleider Omar heeft daarom meer geduld met Gabriel dan met welke andere Nica-wielrenner dan ook.

Daar komt bij dat Gabriel een ontzettend eigenwijze wielrenner is, voor de mensen op leeftijd onder ons: een tiepe Fedor den Hertog, ik zag hem de ronde van Winterswijk rijden op een gewone herenfiets, en daarna hij is nooit meer gewoon geworden maar wel professional en hij spreekt zeer tot mijn verbeelding.

Gabriel is wel sterk op het vlakke maar komt er een heuveltje dan wordt ie gauw gelost; wij zijn niet de beroerdste begeleiders dus wij brengen hem weer terug bij de groep.

Dan komt er weer een helling en moet hij weer lossen. Omar, onze ploegleider stelt hem voor om in de remmen te knijpen totdat zijn ploeggenoten achter hem, hem inhalen en ze gezamenlijk en eendrachtig naar de meet rijden, om de beurt op kop om de tegenwind te trotseren.

Dat is voor onze Gabriel een verkeerde vraag, hij rijdt weliswaar in zijn eentje maar toch zeker twee minuten vóór op zijn companen, als ze samen op moeten rijden moeten zijn companen maar wat harder op de pedalen trappen. Stronteigenwijs dus.

Tot twee keer toe werd hij -net voor de meet- uiteindelijk toch door zijn maatjes ingehaald, daar zou hij lering uit moeten trekken, maar ik ben bang dat nog even duurt. In de tussentijd mag ik toch wel erg onze eigen Fedor

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s