leren leren

ooit was alcohol heel erg verboden in Amerika, ten tijde van de zogenaamde drooglegging. De onderwereld echter bediende de klanten in hun trek in een lekkere rum. Die vraag werd in-officieel doch effectief bediend door het aanbod. Met wat gevolgen, dat wel, veel slachtoffers onder degenen die het transport verzorgden, veel doden als gevolg van onderlinge competitie tussen de in-officiele aanbieders van de drank.

Precies hetzelfde zie je nu tijdens de War on Drugs. De consumptie door de rijken in de VS wordt mogelijk gemaakt door een illegaal netwerk van aanbieders en transporteurs van de stuff. Met heel veel doden, waaronder veel onschuldigen zoals de werkzoekers die naar de VS willen reizen.

Er zijn gelukkig hoge piefen die de overeenkomst zien met de eerdere drooglegging in de vorige eeuw, andere hoge piefen hebben blijkbaar nog hogere belangen om deze misdadige onzin door te laten gaan

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op leren leren

 1. Stefania zegt:

  Ik moet zeggen dat ik er vroeger ook zo over dacht. Dat verbieden averechts werkt, maar in NL worden er bijv. veel studies door het Trimbos instituut gedaan naar effecten van verslaving, o.a. alcohol. Met name voor tieners is het echt heel slecht. Het blijkt voor hersenen in de groei nog veel slechter te zijn dan men vroeger dacht. Zo ook met soft drugs, dat kon geen kwaad. Nu weet weet men dat het wel degelijk verslavend kan werken. Dat heb ik inmiddels ook in mijn eigen omgeving gezien. Kortom, ik ben er nog niet uit of gedogen beter of niet is.

  • Ook bij een legale produktie en verkoop blijft consumentenvoorlichting wel noodzakelijk. Ook de kwaliteitscontrole van de aangeboden waar. Zoals ook bij rookwaar gebeurd. En gebruikers van de dope mogen natuurlijk niet onder invloed autorijden bijvoorbeeld, Dit om de omgeving van de gebruiker te beschermen. En aan minderjarigen kan de verkoop verboden blijven.
   Het legaal maken van de dope zal het aantal verslaafden wellicht niet verminderen, maar juist de omgeving/ maatschappij betaalt nu de tol van de produktie en transport van de dope. En dat vooral ten behoeve van de cocaine-snuiver in de hoge en rijke kringen.

   De individuele zoeker van de kick zouden we kunnen adviseren: als je meer wilt voelen, moet je gevoeliger worden

 2. Ximaar zegt:

  Zelf heb ik de indruk dat drank veel erger is dan drugs. Dwz veel huiselijk geweld gebeurt door dronken mannen. Daarnaast is het goed om criminelen de wind uit de zeilen te nemen. Probleem is dat ze dan overstappen op een andere markt.

  Maar je kan deze vergelijking ook iets verbreden met het vrije wapenbezit. Hier zijn wapens verboden, dat vinden we veiliger. In de USA is een grote groep mensen die vind dat dan de criminelen toch wel aan wapens kunnen komen en dat je daar als burger een eigen wapen ter verdediging tegenover moeten kunnen stellen. Zij denken dus over wapenbezit zoals wij over de drugsmarkt en wij denken wapenbezit zoals zij over de drugsmarkt.

  Overigens is het niet helemaal zo zwart-wit, er zijn ook flink wat Amerikanen die zo ‘liberal’ zijn als de vrijgevochten Nederlanders. Scheelt erg per deelstaat, en of zij in steden wonen of op het platte land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s