decadentie

´k had pas beelden gezien van de PVDA-ledenraad, misschien dat ik daarom enigszins opgewonden en geïrriteerd uitviel richting mijn vrienden die me net een lift hadden aangeboden: ¨maar wat wil je, besef dat DSK pas nog presidentkandidaat van de Franse socialisten was en dat onze Egyptische vriend Mubarak twee maanden voor zijn val uit de Internacionale is gezet. En als je weet dat de sociaaldemocraten in Nederland een grote rol hebben gespeeld in de sociale woningbouw,  moet je ook vaststellen dat ex-Vestiadirecteur Erik Staal gemeenschapskapitaal  in dubieuze waardepapieren omzette, tevens in een soepele afvloeiingsregeling voor zichzelf van 3,5 miljoen euro. De sociaaldemocraten hebben een grote rol gespeeld in het onderwijs en de gezondheidszorg, net als het CDA. Daar komt nog bij dat Kok, Bos en eerder Duisenberg speelden belangrijke rollen speelden in de financiele wereld en desondanks hebben we een eurocrisis. Ja sorry, maar dan geloof je toch niet dat alleen de frisse hoofden van een Martijn van Dam, of een Samson of van de leukste professor van Nederland daar voorlopig iets tegen kan doen.

Over de hoofden van mijn vrienden raad ik deze  kandidaten, en ook die van het CDA aan om de geschiedenis van aan decadentie lijdende culturen te bestuderen.

Te beginnen met het essay van Frans Verhagen in de Groene Amsterdammer van 23 februari 2012,  in het volgende citaat een tipje van de sluier:

…..Laten we daarom vaststellen dat de PVDA eerst haar geschiedenis moet claimen. De PVDA heeft van Nederland een succes gemaakt. Dat deed ze niet alleen, maar nu niemand de verzorgingsstaat claimt, waarom zou de PVDA het dan niet doen?……

Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

2 reacties op decadentie

  1. Stefania zegt:

    Plasterk for president, nou dat ook weer niet. Als leider van het PVDA, is wel genoeg. Een leuke man. Die Samson is teveel een haantje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s