loodgieters en timmermannen

vandaag een overzichtelijke etappe: León-Siete Sur-El Crucero. León-Siete Sur is vlak, licht dalend zelfs, 90 kilometer en dan 17 kilometer klimmen naar El Crucero, met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,5%, een kuitenbijter.

‘k Heb hem drie keer in mijn leven gedaan, twee maand geleden samen met Josue, die nu in de Vuelta zit, hij deed er 1 uur zes minuten over, ik 10 minuten langer. De snelste tijd tot nu toe is gemaakt door een Costaricaan met 42 minuten 36 seconden, hij verdiende er 500 dollar mee van de organisatie die de wedstrijd organiseerde. Ik vind dat een redelijk bedrag.

Walter Gaitan, onze toprijder van CDM Pollo Estrella krijgt per uitgereden etappe in de Vuelta iets meer dan 20 dollar, een schijntje. Manuel Larios krijgt bij de nicaraguaanse topploeg Priza 120 dollar per maand als professional, plus een goeie fiets en de noodzakelijke onderdelen.

Maar de meerderheid van de 71 gestarte renners, ik schat -vijftig renners-  krijgt tijdens de Vuelta de Nicaragua kost en inwoning, iets voor transport en een fietsbandje. In het dagelijks leven zijn ze loodgieter, bouwmaterialenhandelaar, timmerman, of zoals mijn renner Josue: lasser/electricien.

Vergis je niet wat de techniek betreft, Josue heeft een superlichte fiets, beter dan die van mij. Zeker twintig rijders in de Vuelta hebben een racefiets van meer dan 2000 dollar. (hoe dat kan? Het is een kwestie van prioriteiten stellen, denk aan de niet-vermogenden die niet sparen maar wel voor het jaarlijkse carnaval in Rio, een vermogen kunnen ze sparen)

Omar, niet onze ploegl;eider maar onze B-rijder heeft een uitzonderlijk zware fiets, een stalen ros. Maar hij heeft power in hoofd en benen, als we hem op een lichtere fiets zetten gaat ie 10% harder, hier zijn dus nog mooie mogelijkheden.

Dat is één van de mooiste dingen in de sport: vooruitgang ervaren

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op loodgieters en timmermannen

  1. Jesse Parker zegt:

    Geweldige informatie over je werk, ga zo door!

    http://loodgieteross.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s