de kleuren van de italiaanse vlag

de renners van de Vuelta logeren in hotel Cafe in Jinotega, de begeleiders in hotel Solitomne Hem. In dat hotel kom ik de Gatorade-man tegen in een sportjack in italiaanse kleuren, daarom vraag ik hem wat hij met Italië heeft te maken. ‘Och eigenlijk niks en ik dacht dat het de kleuren van de mexicaanse vlag zijn’. Ja, je hebt gelijk dat kan natuurlijk ook.

De andere morgen in Jinotega zet de Gatorade-man weer zijn tafeltje neer, ik ontdek dat hij ook de man is van placa M 303-144, met het vlaggetje van de huidige regeringspartij in zijn auto, de wereld begint kleur te krijgen.

De karavaan vertrekt naar een plek net buiten het stadje Jinotega waar de officiele start richting Esteli wordt afgeschoten.

Cristian heeft me bezworen dat het vandaag anders gaat, gisteren had hij na de proloog een paar vitaminen genomen en een energizante en die hebben een choque, een botsing veroorzaakt in zijn spieren, vandaar.

In de eerste kilometers stuitert hij echter op een halve straatklinker en gaat onderuit. Omar onze ploegleider geeft assistentie en wij zijn nu plotseling de eerste volgwagen ook voor de A-groep. We scheuren naar voren in een steile afdaling en vlak voor ons gaat een renner onderuit, het lijkt ernstig, we stoppen abrupt, Eddie en Louis zijn direkt bij hem, nieuw aankomende dalende renners worden gewaarschuwd te remmen, de ambulance is dichtbij, Jorge ook, hij probeert de manoeuvre van de ambulance te kompenseren maar dat lukt net niet, tikt de ambulance en gaat onderuit. Een renner in een donkerood shirt remt, maar niet adequaat en gaat ook onderuit. Omar onze ploegleider is er inmiddels ook en hij helpt Jorge weer op de fiets, alleen schaafwonden heeft hij. Josue komt voorbij en ik maan hem tot rustig afdalen. 

Eddie en Louis helpen de eerste renner, het ziet er niet goed uit, zijn middenrif botste tegen het ronde paaltje van een verkeersbord, zijn rechterbeen tegen het verkeersbord zelf. Dat is van plat gegalvaniseerd zink van een halve millimeter en dit mes drong diep in zijn rechterbovenbeen.

Eddie was onder de indruk, tot uren daarna waarschuwde hij elke renner om rustig af te dalen. Ik leer Eddie beter kennen, hij heeft te doen met elke wielrenner en zal alle renners helpen als het niet de winstkansen van de sterkste rijder van zijn eigen ploeg verkleint. Dus hij zal zo ongeveer alle renners helpen behalve de gevreesde nummer twee, en dan alleen in het geval dat zijn eigen man op één staat.

Een groepje van vier, waarin onze zwakste B-renner voorziet hij allemaal van drankjes en bananen en hij verdedigt zich ongevraagd tegenover mij: ik kan wel alleen onze eigen man bananen geven maar morgen herinneren die anderen zich dit, en helpen onze man als wij per ongeluk niet in de buurt zijn. 

Dit komt nog steeds zakelijk over, maar ik weet wel beter, Eddie heeft een groot hart voor het wielrennen en de renners

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s