dat kunnen de fransen goed

laat dat maar aan ze over: de presentatie. Een Tour de France winnen is heel erg knap en heel mooi vanwege de huldiging op de Champs Elysee. Bernard Hinault zelf ritst, bijna onzichtbaar,  jouw gele trui van achteren dicht. Je staat tussen twee bogen als van een Euro-teken dat op zijn rug ligt met op de achtergrond de Arc de Triomph. Dat kan niet mooier. Als je het podium opkomt registreert de camera in het zuiden een koepel van een basiliek met op de top de franse vlag, héél goed gedaan

De taak van de organisatie is geen gemakkelijke. Er zijn wielrenners die met fietshelm mooier zijn dan zonder, maar die zijn schaars. Bijvoorbeeld Cadel Evans is met helm hardstikke lelijk, dat geldt ook voor Pierre Rolland, de winnaar van de witte trui. Toch komen ze de hele rit in beeld met die lelijkmakende helm, er is dus iets goed te maken.

Dat doen ze dan ook en wel héél goed. Dit jaar heeft de Tour-organisatie een prachtige wedstrijd georganiseerd en dat werd beloond met een welverdiend mazzeltje tijdens de huldiging in Parijs.

Het blauw van de australische vlag kwam overeen met het blauw van het merk Leopard-Trek van de broertjes Sleck. Met een beetje pech staat daar het gifgroene van Basso tussen, je moet er niet aan denken!

Twijfels heb ik wel over de kinderen van de coureurs op het podium: moet Cadel Evans voor de camera sympatiek doen tegenover het dochtertje van Frans Sleck. Ik vind dat teveel gevraagd als Frans kilometers lang in je wiel zat op weg naar de top van de Galibier en dan op vijftig meter van de meet uit je wiel naar de tweede plaats spurt.

M’n eigen Georgina, mijn Mart Smeets van de ESPN zag in de zangeres, die het australische volkslied a capella zong zelfs de vrouw van Cadel Evans, het moet niet gekker worden.

Want Evans heeft natuurlijk zijn ronde-missen.

Ik vind ronde-missen erg interessant, wil graag weten wat hen bezielt. Ik heb nooit popster met véél succes willen worden want die worden allemaal religieus, maar ik train nog steeds tamelijk intensief om een ronde-mis tegen te komen.

Pierre Rolland, de beste Tourrenner dit jaar onder de vijfentwintig jaar had vandaag de mooiste, die meiden zijn niet gek

Dit bericht werd geplaatst in sport. Bookmark de permalink .

2 reacties op dat kunnen de fransen goed

  1. PACO PAINTER zegt:

    Volgens mij is er veel met die ronde-mis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s