nieuwe maan

en een liefdesbrief schrijven bij nieuwe maan, mag dat wel? Of mag die brief niet aankomen bij nieuwe maan? Dus als mijn geliefde in Nederland woont moet ik die brief hier schrijven bij volle maan, de brief dan veertien dagen bewaren en versturen bij nieuwe maan opdat ie aankomt bij volle maan in Nederland? Moet dan wel een geduldig tiep zijn.

In woorden blijft ze mij haar antwoord schuldig maar zij kijkt me aan alsof het grote onzin is een geliefde in Nederland te hebben.

In stilte verandert ze van onderwerp.

Dit bericht werd geplaatst in liefde. Bookmark de permalink .

10 reacties op nieuwe maan

 1. Bij wassende maan in het laatste kwartier is beter. Dan kun je nog alle kanten op

 2. Stefania zegt:

  Wat dacht je van het gebruik van electronische post? Nu geschreven, over enkele minuten aan de andere kant van de oceaan.

  • Stefania, bedoel je een mailtje met van die gele icoontjes? :) Ik dacht eigenlijk meer aan een brief geschreven met een donkerblauw -niet watervast- potlood dat lichtpaars kleurt als er een traan opvalt. Er er komt natuurlijk een postbode bij aan te pas als in de serie van Plien en ? die zo neutraal mogelijk uitspreekt: ‘er is post voor jou’

   • Stefania zegt:

    Jan,

    Je spreekt in raadsels, wie is Plien?

    Maar ik bedoel inderdaad emailtjes. Lang niet zo romantisch natuurlijk als niet watervast potlood dat lichtpaars kleurt, maar wel zo praktisch in het geval dat er geen tranen geplengd worden.

 3. Plien en Bianca zijn cabareties, treden vanavond op in de Meervaart Amsterdam zag ik net op google. Ze hadden een kinderserie, voor volwassenen ook, bij de vpro, twee dames met lijzige stemmen in een soort dialect. Ze zitten meestal op een hekje in een eindeloos plat zeeuws landschap, en dan komt de onovertroffen postbode langs met: er is post voor jou. (maar je was wellicht al te lang weg uit nederland)

 4. Marjelle zegt:

  ‘In stilte verandert ze van onderwerp’, mooi verwoord.

 5. svara zegt:

  als het vanuit liefde is geschreven komt het altijd op het juiste moment
  zo niet dan is ook dat duidelijk toch….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s