een pleidooi voor saaie mensen

en dan bedoel ik niet Karzai die hoopt dat Barack Obama vrede en welvaart zal brengen in Afghanistan. Met die uitspraak speelt Karzai weer eens de slachtofferrol alsof het niet Afghanen zijn die papaver planten en lichaamsdelen in jonge jongetjes.

Ik bedoel ook niet de redactie van het programma Kerner op Die Deutsche Welle die aantoont dat het verkiezingstournee van Duitslands sociaaldemocraat Steinmeier zoveel saaier is dan die van Barack Obama.
Aan die redactie zou ik zeggen dat de amerikanen in de VS het voor elkaar kregen om Bush zelfs een tweede keer te kiezen. Over saai gesproken. Het lijkt me dat dat niet aan Bush ligt. Het lijkt me eerder dat het amerikaanse volk in de VS nu eindelijk haar fout inziet en daarom Obama kiest.

Erg belangrijk, maar eerder veroorzaakt door de amerikaan die zich eerder als slachtoffer zag dan door de nog niet saaie Obama.
 
Ik hoop dat Obama de mensen kan inspireren tot het bijwonen van vaak saaie vergaderingen  waarbij de aanwezigen zich compromitteren met de gemiddeld saaie compromissen, maar dus wel een compromis van mensen die zichzelf niet als slachtoffer zien,

en dat daardoor de verandering wordt ingezet.

Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

9 reacties op een pleidooi voor saaie mensen

 1. Aad Verbaast zegt:

  Niet "Amerika" heeft Obama gekozen. 52 procent van de 130 miljoen stemmers heeft Obama ingevuld op de kieslijst. Als 2 procent anders had gestemddan was McCain mogelijk president geworden.
  Om gekozen te worden moet je bereid zijn tot stevige compromissen, zeker in Amerika.
  Ik hoop ook dat er veel zal veranderen..

 2. pacopainter zegt:

  Blijf hopen. En dromen

 3. carazo zegt:

  okee Aad, een slordige 70 miljoen stemmers hebben Obama ingevuld. En die 2 procent heeft de vorige keer al anders gestemd.

 4. carazo zegt:

  @Paco: hopen doe ik Paco, en een beetje dromen en saai vergaderen

 5. R.Kruzdlo zegt:

  Van bovenaf kan je niets regelen. Het blijft roeien met de riemen die we al hebben. Afwachten en accepteren dat het zo is kom je verder mee…
  sukses

 6. Starry Night zegt:

  Maar dan is dit toch meer een pleidooi voor saaie vergaderingen? Die worden toch niet per definitie door saaie mensen gevoerd?Reactie is geredigeerd

 7. petrus zegt:

  beste Carazo,
  Saaie vergaderingen van wie? De National security Council, de gemeenteraad van las Vegas of een bijeenkomst van de parochieraad?
  altijdmaarweervergaderengroeten

 8. carazo zegt:

  @Starry N: ik zie nu je reactie pas. en je hebt helemaal gelijk, de titel is onjuist. Toch mooi dat je desondanks de essentie hebt gelezen, hulde! "Een pleidooi voor saaie compromissen van interessante mensen". Zo ongeveer zou de titel moeten zijn.

 9. carazo zegt:

  @Petrus: inderdaad, dat soort vergaderingen dus, medeverantwoordelijkheid nemen in je leefomgeving die ook virtueel kan zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s