GroenLinks op de uitkijk bij de witteboorden-crime van Wijnand Duyvendak

Je hebt verschillende soorten misdadigers. Een hongerige steelt een brood, rent niet snel genoeg weg en wordt ingerekend door een corpulente agent.
 
Dan heb je de witteboorden-crimineel, de boekhouder die alle loonstrookjes naar beneden afrondt tot op hele euroos, en die de overblijvende halve euros naar zijn rekening in Liechtenstein stuurt. Daar komt geen politieagent of ME-er aan te pas
 
Wijnand Duyvendak stond niet eens op de uitkijk bij de inbraak in het Ministerie van Economische Zaken, nee hij wachtte in een huis tot zijn medestrijders aanbelden en de buit naar binnen brachten. Meer het tiepe heler dus.
 
De derde soort misdadiger.
 
Over zijn werk als heler heeft hij nu een boek geschreven en dat moet worden verkocht. Heel even doet hij voorkomen dat ie zelfs door het plee-raampje is geklommen om de goede daad te verrichten, maar trekt dan die keutel  weer schielijk in door zijn rol als heler te benadrukken.
 
Symtomatisch is het dat hij de inbraak vervolgens veroordeelt als een -politiek slechte- aktie.  
Terloops meldt hij dan ook nog dat het geen technisch hoogstandje was om in het gebouw van het Ministerie in te breken.
Ik interpreteer dat als: technisch gezien was de rol van Wijnand Duyvendak in het huis, op de bank, wachtend op het gaan van de deurbel om de buit fluks in ontvangst te nemen, technisch gezien was die rol even hoogstaand als die van de echte inbrekers op het Ministerie.
 
Wijnand Duyvendak, ik had hem hoog maar hij is voor mij diep gevallen, trapt naar beneden, naar de echte inbreker die de risico’s neemt en probeert zijn eigen laffe rol als heler te verkopen. Voor mij is hij de moderne witteboorden-crimineel: als het boek maar verkoopt.

En de partij GroenLinks?  GroenLinks staat op de uitkijk. Sneu is het dat ze niet doorheeft dat de witteboorden-crimineel helemaal geen uitkijk nodig heeft.

Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

5 reacties op GroenLinks op de uitkijk bij de witteboorden-crime van Wijnand Duyvendak

 1. Johan Peters zegt:

  Heb het vanuit Antwerpen maar zijdelings gevolgd. Dacht dat hij ook daadwerkelijk had ingebroken. Niet dus. Ach ja, iemand moet de leiding nemen :-).

 2. carazo zegt:

  Jij begrijpt het Johan!

 3. PACO PAINTER zegt:

  Waarin weer bewezen wordt dat politici ook maar criminelen zijn

 4. carazo zegt:

  Daar ben ik het niet mee eens PACO PANTER, je kunt ook eerlijk stelen, zie het stuk van pieterhilholst@volkskrantblog.nl

 5. carazo zegt:

  nu ingelogd: ik bedoel pieterhilhorst.volkskrant.nl, Wereldbeelden, en dan zijn stuk eerlijk stelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s