(6) witte vlekken

in witte vlekken (5) vertel ik van het lege vel papier waarop de europeaan rechte lijnen denkt te kunnen trekken waar ze krom waren in het eigen land. Soms blijkt al heel snel dat het toch iets anders ligt, iets meer ingewikkeld. Het prachtige plan waarover het iedereen eens was, de hele gemeenteraad was zelfs unaniem voor, wil maar niet tot uitvoering komen.

Dan volgt de noodprocedure: in het ontwikkelingsland leven vooral arme en nederige mensen, maar ook enkele boeven, helaas. Die boeven nu, die beperken niet alleen het arme volk in haar ontwikkeling maar lichten ook de hulpgever pootje in zijn run op weg naar de hemelpoort.
Gelukkig helpen vertegenwoordigers van het goede deel van het volk hem de boeven te traceren en bijna zonder dat ie het weet mengt ie zich in de plaatselijke politiek.

Het is iets meer ingewikkeld omdat de kaart van het stadje in het ontwikkelingsland natuurlijk al net zo vol geschreven is als die van -pakweg- Valkenswaard. Maar wel heel anders volgeschreven. En dat zul je toch eerst moeten lezen voordat je daar een paar woorden effectief aan kan toevoegen. Vaak zal je moeten luisteren omdat de geschiedenis van het stadje weer niet letterlijk is opgeschreven.

Dit bericht werd geplaatst in ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s