In het donker kun je goed muziek maken

Hier is het soms stil op straat en donker. Dan heeft het distributiebedrijf voor de elektriciteit besloten dat het tijd wordt voor een besparing van energie en staan we met z’n allen een paar uur droog.
Gisteren begon het om precies 18.00 s’avonds, toen dacht ik nog dat het een technische storing was. Vanavond klokslag 18.00 was het weer raak, ik was net aan het internetten, en toen had ik het door.

De dieselgenerator van het eetcafee hier niet ver vandaan begint dan te brommen, maar verder is het heel stil. Geen radio en tv geluiden. In die ritmerust en stilte is het heerlijk muziekmaken. De vrijende paartjes in mijn straatje hebben nog minder last van het licht dan normaal en toch hebben ze zo nu en dan tijd om te reageren op de achtergrondmuziek die ik –per ongeluk- ook voor hen maak. Dat vind ik erg leuk.

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

9 reacties op In het donker kun je goed muziek maken

 1. Helena zegt:

  Is het nu elke dag? Best lastig!
  Wel apart, echt donker, stilte..

 2. carazo zegt:

  @Helena: ik vrees van wel, alles went maar de kans is groot dat na een week de uren veranderen, bv van tien uur tot twee uur ’s nachts, om niet de eettenten onevenredig te schaden, want niet iedereen heeft een generator.

 3. Rene Scheffer zegt:

  Oei, dat is behelpen daar in Nigaragua. Als zelfs de restaurants dicht moeten, dan lijkt het einde der tijden nabij.

 4. Helena zegt:

  Ik heb eens een boottocht gemaakt (met veerboot) ´s nachts vanaf het eiland Ometepe naar het vasteland.. prachtig was het! Vallende sterren, sterren, donker.. zwart. Echt donker. Toen ik bij mijn zus logeerde (Managua) viel de electriciteit ook regelmatig uit… maar of dat vanwege besparingen was? Denk eerder door technische storing en zo.
  Hebben jullie wel water? Is daar ook vaak een of andere storing aan de levering?

 5. carazo zegt:

  ja Helena, dat is een mooie tocht ’s nachts over het meer, als het niet te hard waait

 6. alib zegt:

  Quelle vie. Je hebt vast een batterij olielampen klaarstaan. Of is het donker licht genoeg?

 7. carazo zegt:

  @alib: voor het oude repertoire herhalen is het donker licht genoeg. Verder gewoon kaarsen, betrouwbaarder dan die lamp op batterijen die moet aangaan als het licht uitvalt. Dat doet ie dan plotseling na drie maanden niet meer. Alle iets meer ingewikkelde apparatuur gaat hier gauw stuk, omdat enkel de derde kwaliteit dit land wordt ingevoerd, niet duur maar gauw stuk

 8. carazo zegt:

  soms hoop ik dat ik hier ook een specifiek Volkskrantblog binnenkrijg

 9. carazo zegt:

  @Helena: ik zie nu pas je vraag over het water. In mijn huurhuis heb ik ongeveer vijf uur per dag water uit de straat. Een tank op het dak, die wordt gevuld als er druk is, zorgt ervoor dat ik de hele dag water bij mijn wijn uit Chili=duur kan doen. Op mijn eigen terrein, waar ik in de toekomst ga wonen heb ik bijna de hele dag water van de straat, behalve als er geen electriciteit is, dat is gekoppeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s