Kunstmest voor Ortega

Daniël Ortega zijn partij doet het niet slecht in de peilingen. November aanstaande zijn in Nicaragua parlementsverkiezingen en tegelijkertijd presidentsverkiezingen. President Chavez van Venezuela helpt Ortega een beetje door hem naast goedkope olie ook goedkope kunstmest te leveren. Deze wordt verkocht voor een schappelijk prijsje via een sandinistisch bedrijf aan kleine boeren.

In Nicaragua wordt héél weinig kunstmest gebruikt, vanwege de prijs. Maar in verkiezingstijd is alles anders.

De United States laten zich ook niet onbetuigd en zijn tot hun spijt er niet in geslaagd de splitsing in de liberale partij te repareren en zijn nu bang dat de sandinisten gaan winnen.

Wat betreft het parlement zouden ze daar wel eens gelijk in kunnen krijgen, de sandinisten van Ortega staan in de peilingen op 32 zetels, de afsplitsing van de liberalen op 29, de oude liberalen van Alemán op 18 en de afsplitsing van de sandinisten op 11. Op dit moment dealen de Alemán en Ortega aanhangers in het parlement. Gezien de peilingen kunnen ze daar vrolijk mee door gaan, want de ‘oude politiek’ staat samen op 50, en de ‘nieuwe politiek’ op 40 zetels. Taak voor het volk om het komende half jaar er nog tien zetels bij te dromen!

Dit bericht werd geplaatst in straatbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s