Huishouden, veiligheid en liefde (12)

Mag een vrouw met evenveel recht vreemd gaan als een man, ja, en ik scoorde volgens Josefa beter dan haar man, en na nog een paar discussies, kwam het gesprek met Josefa op de vraag wat we vinden dat de ander moet veranderen in het nieuwe jaar.

Dat nieuwe jaar zat er namelijk aan te komen. En eigenlijk is er ook niks op tegen om naast het opnieuw tellen van de dagen ook je deugden opnieuw te tellen. De afspraak met Josefa was dat zij zou opschrijven aan welke wijzigingen, uiteraard kleine, ik zou kunnen gaan werken. Ik, op mijn beurt, zou aangeven welke verbeteringen mijns inziens bij haar nog mogelijk zijn.

“Don carazo, Ik heb er lang over nagedacht wat u nog moet veranderen het volgend jaar, maar ik heb niks gevonden. Het enige wat ik graag zou zien is dat u wat vaker glimlacht, want dat vind ik er mooier uitzien dan uw ernstige gezicht. U bent een goed iemand, oprecht opgewekt, vriendelijk maar wat ik mis is een beetje meer vrolijkheid in uw leven.

Ik vind het leuk om met u te discussieren. Steeds begrijpt u wat ik je wil zeggen. Het was een grapje toen ik u probeerde boos te maken en ik kwam er achter dat dat moeilijk is. Ik hoop dat u gaat bereiken wat u wilt bereiken, en als het niet lukt ook goed, maar ik wil u graag helpen daar te komen waar ik u graag zie.

Ik, en mijn nieuwsgierigheid zouden u beter willen kennen, om daarna met meer recht te kunnen zeggen wat u nog moet veranderen.
Aan de andere kant hoop ik dat u me ook eerlijk wilt vertellen wat u vindt dat ik als persoon moet veranderen. (……)
Ik hoop u altijd te zien lachen, want met een glimlach koop je alles, zelfs dat wat je niet eens met geld kan kopen.

Vergeet niet om in uw brief aan mij ook heel eerlijk te zijn, zoals ik tegen u was, hoewel ik u nog een paar dingen moet vertellen, misschien dat ik het u eens zal vertellen of schrijven, maar nu nog niet.

Veel plezier met de eenvoudige dingen van het leven, zonder haast, geniet van de tocht naar Guayabin en maakt u zich geen zorgen over de tijd.”

Dit bericht werd geplaatst in huishouden, liefde, veiligheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Huishouden, veiligheid en liefde (12)

  1. jacob hesseling zegt:

    ga zes weken weg , in totaal ben ik straks 8 weken niet op het web, moetstraks een hele opluchting voor je zijn, blijf me tot dan volgen zou ik zeggen

  2. jan krosenbrink zegt:

    @jacob: en ik wens je daarginds veel succes en een behouden terugkeer hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s