Hirsi Ali versus Wiegel

Een interessant gevecht vindt nu plaats tussen het Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali en Hans Wiegel, de oud-VVD leider, die ver van het parlement vanuit Drente zo nu en dan zijn licht laat schijnen over actuele zaken. Dat doet hij met overtal aan juiste woorden; het is werkelijk knap hoe vandaag zijn woorden die van gisteren in de vergetelheid doen geraken. Hirsi Ali is ook al lang geen gewoon kamerlid meer waardoor de interne fractiedicipline op haar niet meer werkt. Daarom is het gevecht tussen die twee ook zo interessant en zelfs leuk. Hirsi wint volgens mij duidelijk op punten. Zij argumenteert met argumenten die in deze tijd gelden, terwijl Wiegel op het erfgoed hamert. Dat is niet slecht, maar dat vergt wel een vertaling naar de huidige tijd. Dat weet hij ook, hij doet ook een poging maar hij slaagt er niet in mij te overtuigen. Hirsi Ali prikkelt de geest, de VVD moet snel een fractieleider vinden die haar kan antwoorden. Dit geldt ook voor Groen Links en de Partij van de Arbeid.

Dit bericht werd geplaatst in politiek. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hirsi Ali versus Wiegel

 1. ph. nijman zegt:

  niet mee eens. Wiegel argumenteerd met woorden en stellingen die dondersgoed in deze tijd passen en wars zijn van alle hypes. Het was te hopen dat de huidige politiek die tijd voor reflectie nam die uit de woorden van Wiegel spreekt. Ik ben zeker geen fan van hem, maar ik woon in Bos en Lommer (Amsterdam) en zie om me heen wat de resultaten zijn van de huidige tijdgeest. Achterstelling, verholen discriminatie en een heel grote tweedeling in Zij en Ons. Daar helpt geen bliksembezoek van JPB, Bos of zo’n andere "kopstuk" tegen.

 2. Ron Schoof zegt:

  Lood om oud oud ijzer.
  Laten ze allebei eens met de mensen waar ze het over hebben gaan praten.
  En vooral: er naar luisteren.
  Misschien dat we dan vooruitgang boeken.

 3. jacob hesseling zegt:

  mooie analyse, hoe moet dit verder, enig idee. ben benieuwd?

 4. Orpheus zegt:

  Hirsi heeft misschien goede argumenten, maar haar stijl is a-diplomatiek en anti-politiek. Ze is geen teamspeler, maar een egocentrische, narcistische vrouw, die niet in de politiek thuis hoort, daar zij de politieke misbruikt voor haar eigen doeleinden en niet voor het Nederlandse volk.
  Zij is, precies als Wiegel terecht zegt, uit op tegenstellingen, op conflicten, op oorlog. Zij moet echt de politiek uit, want zij beschadigt de politieke zaak ernstig.

 5. Sjb zegt:

  AHA is iemand die juist eindelijk weer eens echte te bediscussieren stellingen naar het ingekakte zelfvoldane Den Haag brengt! Ze zorgt dat er weer eens een beetje vers bloed door de Haagse aderen stroomt! Daar schreeuwt Den Haag (en trouwens ook Brussel) om.

 6. j nivard zegt:

  Hirsi Ali is een aanwinst voor de VVD. Als zij uit de VVD vertrekt dan is dat groot verlies voor het politiek debat in Nederland. Maar het wordt tijd dat er daad werkelijk een debat wordt gevoerd, waarblijft wouter bos? die slaapt en wordt wakker als de het parlement moet sluiten wegen gebrek aan werkelijke inbreng. Vonhoff waarom doe je gewoon niet mee in dit debat dan staat die mevrouw Hirsi Ali ook niet meer geheel alleen.

 7. zwollywood zegt:

  Is Hansje bang?
  Zou Wiegel niet gewend zijn aan vrouwen in de politiek, of aan kritische vrouwen in de politiek.
  Is de boodschap van oudopametdepijpvanvroeger nu dat hij bang is voor een assertieve gekleurde vrouwelijke Nederlander die de eigentijdse politiek goed kent.
  Is Hansje bang vandaag ?????????

 8. j nivard zegt:

  Hansje schijt in zijn broek van angst. Afgelopen week werd hij geinterviewed en wat bleek. Hansje kan alleen goed functioneren als hij met U wordt aangesproken. Dit geeft weer dat hij het debat op de inhoud uit de weg gaat.

 9. carazo zegt:

  @ j nivard, toen ik mijn stukje maakte, stond -gezien de tijdsaanduiding jouw stukje ws al op de recente lijst. Heb dat niet gezien. Ben het geheel met je eens, heb je aanbevolen en op mijn voorkeurslijst gezet, om dit in het vervolg te voorkomen.
  @j hesseling, hoe nu verder? De Tweede Kamer fractie van de VVD stemt een keer voor of tegen het voorstel van Hirsi, ze zullen daar ook zaken als fractiedicipline bij betrekken. Of de VVD bespreekt dat apart nav het geval van Hirsi/Wiegel, dat zou ik overigens zwak vinden.
  Vervolgens discussieert hopelijk de gehele Tweede Kamer een keer -inhoudelijk- over het voorstel.
  Door min of meer een toeval hoeft de GL fractie of die van de PvdA de fractiedicipline er dit keer niet bij te betrekken. Ze zouden dit lichte voordeel moeten benutten om vol op de inhoud in te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s